Montering

Praktisk information om installationen

Ett par dagar efter att du blivit kund hos oss kommer en av våra installatörer att ringa upp dig för att bestämma en tid för montering och installation av parabol och box. Innan installatören kommer vill vi gärna att du förbereder dig på följande saker:

Svara när installatören ringer så att ni kan komma överens om en dag/tid när du kan vara hemma.
Se till att vägen hem till dig är framkomlig och att installatören kan köra hela vägen fram till ditt hus.
Parabolen ska monteras på en husvägg i söderläge. Tänk på att installatören måste ha fri tillgång till den ytan.
Gör plats i rummet eller rummen där boxar ska installeras.

Ha dina lösenord redo

Wifi

WiFi-lösenord

Din box fungerar bäst om den är ansluten till internet. Vi levererar inga bredbandslösningar, men vi kopplar gärna upp boxen mot ditt befintliga nätverk. Ha därför ditt WiFi-lösenord redo när vi kommer.

New Google User

Google-konto

För att du ska få ut så mycket som möjligt av din OnePlace-box behöver den anslutas till ett Google-konto. Har du inte redan ett rekommenderar vi att du skapar ett, det är lätt gjort och helt gratis. Se gärna till att ha lösenordet redo när installatören kommer.

Har du inte redan ett Google-konto? Kom igång och skapa ett här!

Basinstallation

Innan installatören kommer kan det vara bra för dig att känna till exakt vad som ingår i en installation, och vad som inte gör det. I det allra flesta fall krävs bara en basinstallation, men ibland händer det att extrakostnader tillkommer.

Detta ingår:

 • Montering av parabol eller plattantenn upp till 3 meter upp på husväggen
 • Borrning i väggen, den enklaste vägen in i huset
 • 25 meter kabel (per box)
 • Kabeldragning längst innerväggen fram till boxen
 • Installation av boxar i upp till fyra rum (beror på vilket abonnemang du tecknat)
 • Uppkoppling av box till internet (kräver en hastighet om minst 5 Mbit/s)

Detta kan tillkomma:

 • Kostnader till följd av eventuella svårigheter att ta sig till ditt hus
 • När det krävs extraordinära säkerhetsåtgärder, så som användning av skylift, byggnadsställningar eller extra säkerhetsutrustning
 • Fällning av eventuella träd eller buskar som blockerar satellitsignalen
 • Extra arbete till följd av dolda eller oförutsedda konstruktioner i ditt hus
 • När tilläggsutrustning krävs, så som förlängningsarm eller specialfästen
 • Installation av extra produkter så som Apple TV

Det här händer när installatören kommer

Det är viktigt du är hemma när din installatör kommer, så att ni tillsammans kan komma överens om den bästa monteringslösningen.

Montering antenne

Montering av parabol/plattantenn

För att du ska få bästa möjliga TV-signal måste parabolen monteras och vändas i söderriktning med fri sikt mot vår satellit. Installatören rekommenderar en placering och monterar sen utrustningen åt dig.

Montering kabler

Kabeldragning

Installatören kommer att dra kabel från parabolen till boxen. Var beredd på att vi måste borra ett hål i väggen och att kabeln behöver dras längs innerväggen. Självklart kommer installatören att välja den smidigaste lösningen för just ditt hem.

Montering dekoder

Installation av box

Installatören kommer sen att installera boxen, koppla upp den till ditt internet och hjälpa dig att ansluta ditt Google-konto (om du har ett). Installationen går snabbare om du har dina lösenord redo.

Och innan vi går…

För att du så snabbt som möjligt ska bli bekant med din nya TV-lösning kommer installatören att gå igenom boxens olika funktioner och hur du kan använda fjärrkontrollen. Installatören ser även till att du har all information du behöver för att komma igång med vår playtjänst och app, så att du även kan se på TV via mobilen, surfplattan och datorn.

Motering app

Visste du att du kan börja se på TV redan innan installatören varit hemma hos dig? Vår playtjänst och app ingår i alla abonnemang och blir tillgänglig för dig så fort du blivit kund hos oss. Utöver dina kanaler kan du bland annat se mängder av serier och program upp till 7 dagar efter att de visats på TV.