Fotboll

Med våra kanaler kan du följa både svensk toppfotboll och internationella ligor och turneringar.

Aktuellt

Se försommarklassikern på Eurosport
Publicerad den 24 maj
24 maj

Se försommarklassikern på Eurosport

Roströda grusplaner, svettiga femsetare och magiska baslinjedueller. Mellan den 28 maj och 11 juni ska det återigen spelas Grand Slam-tennis i Paris när Franska mästerskapen avgörs på anrika Roland Garros.

Kan Djokovic försvara titeln?

Större delen av världseliten väntas till Paris för att vara med och kämpa om den enda Grand Slam-titeln på grus. Regerande mästare bland damerna är Garbiñe Muguruza från Spanien som överraskande besegrade världsettan Serena Williams från USA i raka set. På herrsidan tog serben Novak Djokovic hem titeln för första gången genom att finalslå britten Andy Murray. I och med segern sällade sig Djokovic till den exklusiva skara spelare som vunnit singeltiteln i samtliga Grand Slam-turneringar.

Följ spänningen på Eurosport – var du än är

Eurosport 1 och 2 direktsänder över 250 timmar från turneringen, och med Canal Digital kan du följa dina favoritspelare var du än är. Både Eurosport 1 och 2 hittar du som livekanaler i vår app och via playtjänsten på webben.

Inte kommit igång med appen ännu? Följ instruktionerna här på sidan, appen ingår i alla abonnemang.

Följ Giro d'Italia på Eurosport
Publicerad den 04 maj
04 maj

Följ Giro d'Italia på Eurosport

Giro d'Italia fyller 100 år och Eurosport 1 sänder live från samtliga etapper av årets jubileumstävling. Starten går den 5 maj på Sardinien och avslutas den 28 maj i Milano. Jakten på den rosa ledartröjan har börjat!

Ny triumf för Nibali?

Förra året blev det hemmaseger i Girot när italienaren Vincenzo Nibali upprepade sin bedrift från 2013. Om Nibali ska ses som favorit att ta hem årets titel är dock inte helt självklart. Vinnaren från 2014, den colombianska bergsspecialisten Nairo Quintana, hålls av många som en fullvärdig kandidat till slutsegern och kommer garanterat utmana om den rosa ledartröjan hela vägen till Milano. 

Så körs Giro d'Italia 2017

Etapp 1: Alghero – Olbia (206 km)
Etapp 2: Olbia – Tortolì (208 km)
Etapp 3: Tortolì – Cagliari (148 km)
Vilodag
Etapp 4: Cefalù - Etna (Rifugio Sapienza) (180 km)
Etapp 5: Pedara - Messina (157 km)

Se alla etapper

 

Etappen du inte får missa

Årets Giro består av 21 etapper och innehåller som vanligt både tempolopp, flackare sträckor och rejäla bergsetapper. Den på förhand mest utmanande är den 227 km långa alpetappen som ska cyklas mellan Rovetta och Bormio den 23 maj.

Etapp 16, 23 maj: Rovetta - Bormio (227 km)
Första etappen efter den tredje och sista vilodagen. Har agnarna inte redan skiljts från vetet kommer det att ske här. Inte nog med att sträckan mäter hela 227 km, etappen innehåller även tre rejäla berg, varav det andra är Girots högsta topp (Cima Coppi, 2758 m ö.h). Här kan tävlingen både vinnas och förloras. Missa inte! 
> Eurosport 1 HD sänder live kl 13:15-17:15.


Så sänder Eurosport från Giro d'Italia 2017

Eurosport 1 HD sänder live från samtliga 21 etapper och som vanligt är det cykeloraklet Roberto Vacchi och medryttaren Anders Adamson som guidar oss genom den tre veckor långa cykelklassikern. I samband med årets tävling direktsänds även de dagliga programmen Giro Extra och Giro Today med uppsnack, eftersnack, summeringar och intervjuer. Håll koll på tv-tablån för exakta sändningstider.