Varje vecka ser du mängder av bra film och serier på våra kanaler. Här ser du ett axplock av vad som visas just nu – och vad som kommer framöver.

Aktuellt

SVT-premiärerna du inte vill missa
Publicerad den januari 09, 2017
januari 09, 2017

SVT-premiärerna du inte vill missa

SVT rivstartar 2017 med massor av nya seriestarter. Här är några premiärer att hålla ett extra öga på.

Tisdag 10/1

Familjer på äventyr, SVT1 kl 20
I den tredje säsongen av "Familjer på äventyr" möter vi fyra nya familjer under sex program: Seglarna som ska korsa Atlanten i en pytteliten båt, utvandrarna som flyttar till Spanien för att börja ett nytt liv, äventyrarna i Sydafrika som lever som om varje dag vore den sista och sökarna som letar efter lugnet på Grönland. Men vad gör man när barnen absolut inte vill följa med?

Veckans brott, SVT1 kl 21
Premiär för säsong 14 av SVT:s populära kriminalprogram, där hela sveriges favoritprofessorn Leif GW Persson med hjälp av programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall, djupdyker i kriminalhistorier och undersöker olika tekniker som används för att lösa brott.

Onsdag 11/1

Dolly, SVT2 kl 20
Helt ny film- och tv-serie-talkshow i åtta delar. Programet leds av Petra Mede och Fredrik Sahlin och innehåller både gäster, intervjuer och folkbildande inslag. 

Vänligen Lars Lerin, SVT1 kl 21
I januari ger sig konstnären Lars Lerin återigen ut för att leta nya vänner och träffa människor han är nyfiken på. I säsong två av ”Vänligen Lars Lerin” träffar han Helena Bergström, Thorsten Flinck, Barbro Lindgren, Filip Hammar, Björn Ranelid och Martina Montelius. Det blir samtal om livet, döden och föräldraskapet.

Gatans kör, SVT1 21:30
Vi följer med när operasångaren Rickard Söderberg startar en kör bestående av människor som befinner sig i en svår situation i vardagen, till exempel hemlöshet.

Torsdag 12/1

Samtidigt i Hofors, SVT1 kl 21
I den här dokumentärserien får vi stifta bekantskap med rebellen Hårdrocks-Micke, Nathalie med sina illrar, eldsjälen Katarina, Dödgrävaren, frisören Lotta och den evigt optimistiske Spar-Arne och många fler. Deras vilja att göra Hofors till en bättre plats förenar dem, men vägen dit är krokig.


Söndag 15/1

Innan vi dör, SVT1 kl 21
SVT:s nya thrillerserie "Innan vi dör" är en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, farliga förälskelser och brutal maktkamp i undre världen. I huvudrollerna ses bland andra Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelov. 

Nytt på C More
Publicerad den januari 05, 2017
januari 05, 2017

Nytt på C More

Vintern på C More är fylld av spänning och dramatik. Just nu kan du bland annat se den flerfaldigt Oscarsnominerade American Sniper och vår svenska Hollywoodstjärna Alicia Vikander i Sci-Fi-dramat Ex Machina. Alla filmer och serier finns i playtjänsten!

American Sniper

Genre: action, drama

Verklighetsbaserat actiondrama av Clint Eastwood med Bradley Cooper och Sienna Miller. Det här är berättelsen om krypskytten Chris Kyle, vars insatser på slagfältet för USA i Irak gjort honom till en legend inom marinkåren. Men på hemmaplan efter avslutade uppdrag har han svårt att anpassa sig till vardagen, och slitningarna mellan honom och familjen blir påtagliga. Se filmen här!

Fast & Furious 7

Genre: action

Spektakulärt actionäventyr där vi återser Dominic Toretto och hans fartfyllda kriminella gäng. Dom och de andra har sedan länge dragit sig tillbaka från brottets bana, men det förflutna hinner ikapp de forna kumpanerna, och de tvingas åter stråla samman och konfrontera sina fiender. Vin Diesel, Michelle Rodriguez och de andra får här sällskap av Dwayne Johnson, Kurt Russell och Jason StathamSe filmen här!

Ex Machina

Genre: drama, thriller

Alicia Vikander hyllades för sin insats som robot i denna sci fi-tonade dramathriller. Programmeraren Caleb (Domhnall Gleeson) blir bjuden till sin genialiske chefs (Oscar Isaac) lyxvilla i vildmarken där han i hemlighet utvecklar androider. Calebs uppgift blir att testa den människoliknande Avas intelligens och medvetande, och häpnar över hur mänsklig hon verkar. Se filmen här!

Whiplash

Genre: drama

Hyllat drama om unge trumslagaren Andrew (Miles Teller) som blir antagen till en prestigefylld musikskola i New York. Han är begåvad men lite omogen, och får snart den sadistiske läraren Fletcher efter sig. Denne perfektionist är ökänd för att drilla studenterna stenhårt, men Andrew är närmast besatt av att lyckas. Skådisveteranen J.K. Simmons belönades med en Oscar för sin insats som Fletcher. Se filmen här!

The Revenant

Genre: drama

Storslaget Oscarbelönat äventyr med Leonardo DiCaprio och Tom Hardy. Utspelar sig i USA:s vildmarker på 1820-talet. Under en expedition blir den hårdföre pälsjägaren och spåraren Hugh Glass attackerad av en björn och skadas svårt. Hans kompanjoner, däribland den svekfulle John Fitzgerald, lämnar honom i skogen, men Hugh vägrar att ge upp. DiCaprio blev Oscarbelönad och filmen vann även för regi och fotoSe filmen här!

Saknad – ny originalserie från C More av Colin Nutley
Publicerad den december 20, 2016
december 20, 2016

Saknad – ny originalserie från C More av Colin Nutley

På nyårsdagen är det premiär för den helt nya svenska kriminaldramaserien Saknad. Serien är regisserad av Colin Nutley och i rollistan hittar man bland andra Helena Bergström, Johan Widerberg och Molly Nutley.

Se sista avsnittet av Saknad på C More 19 januari

Saknad är en tät kriminalhistora och Colin Nutleys första tv-serie på tjugo år. Helena Bergström spelar poliskommissarie Maja Silver som reser tillbaka till sin gamla hemstad i det svenska bibelbältet för att återse och lappa ihop relationen till dottern Rebecka (spelad av Molly Nutley). Samtidigt lamslås det lilla samhället av en fruktansvärd upptäckt. I övriga roller ses bland andra Samuel Fröler och Johan Dufvenius.

Serien består av fyra avsnittt och har premiär på nyårsdagen. De följande tre avsnitten sänds torsdagarna 5, 12 och 19 januari. 

Premiär: 1 januari
Tid: 21:00
Kanal: C More Series HD  (alla avsnitt kommer även att finnas tillgängliga i playtjänsten)

Se Saknad i vår playtjänst – på webben, i boxen eller via våra appar.

 

TV-julens 10 höjdpunkter
Publicerad den december 19, 2016
december 19, 2016

TV-julens 10 höjdpunkter

Jul-tv-tablån är full av klassiska storfilmer, prisbelönta dokumentärer och gåshudsframkallande sportkrönikor. Här är 10 tv-tips för dig som ser fram emot att spendera helgdagarna i soffan.

23 december

The Blind Side – Sjuan, kl 22:00
Den sanna historien om den amerikanska tonåringen Michael Oher som genom sin talang och unika fysik gick från hemlös och hopplös till eftertraktad collegerekryt och NFL-proffs. Sandra Bullock vann en Oscar för sin roll som den karismatiska Tennessee-morsan med den starka viljan och det stora hjärtat. Hög feel good-varning!

Fler tips: Bingolotto (TV4, 19:30), På spåret julspecial (SVT1, 20:00), Hot shots – höjdarna! (TV6, 23:20)

Julafton

Hook – TV3, kl 16:00
Steven Spielbergs magiska 90-talstolkning av J.M Barries Peter Pan-saga. Perfekt jul-familjefilm med massor av mysig mystik, äventyr och spännande sjörövarmiljöer. Robin Williams är Peter Pan, Julia Roberts gör Tingeling och Duston Hoffman spelar den elaka ärkeantagonisten Kapten Krok. Börjar direkt efter Kalle!

Fler tips: Ett päron till farsa firar jul (Kanal 5, 18:00), Bad santa (TV4 Film, 21:00), Tomten är far till alla barnen (TV4, 21:05)

Juldagen

Amy – SVT2, kl 21:00
Den Oscarsvinnande dokumentären om den brittiska artisten Amy Winehouse, som så tragiskt dog redan vid 27 års ålder 2011. Efter biopremiären förra sommaren har filmen blivit den mest sedda dokumentären någonsin i Storbritannien. Det är lätt att förstå varför.

Fler tips: Pirates of the Caribbean: Svarta Pärlans förbannelse (Kanal 5, 20:00), Braveheart (TV3, 21:00), Hamilton: I nationens intresse (TV4, 21:30) 

Annandagen 

Den unge Zlatan – SVT1, kl 20:00
Historien om hur allting började för Sveriges genom tiderna största bolltrollare. Dokumentären innehåller nyinspelade intervjuer med ex-tränare och lagkamrater varvat med överblivet Zlatan-material från bröderna Gerttens kultförklarade Blådårar-filmer om Malmö FF. Ett måste för Zlatan-entusiasten. Men även för den som tvivlat.  

Fler tips: Premier League: Man United – Sunderland (TV3, 16:00), OS-krönikan (TV3, 18:00), Full Metal Jacket (Kanal 5, 23:00)

27 december

EM-krönikan 2016 – SVT2, 20:00
Egentligen har man ju glömt bort att det ens spelades ett stort fotbollsmästerskap i somras. Så intetsägande och förlamande färglös var den svenska insatsen i Frankrike-EM. Men det finns ju ändå (oavsett idrottslig prestation) något mys-nostalgiskt med att se på sportkrönikor i mellandagarna. Borde föresten inte SVT, som ny tradition, visa 94-krönikan varje jul? 

Fler tips: Sagan om ringen  Härskarringen (Sjuan, 21:00), Sällskapsresan (TV4, 21:30), Enemy at the gates (TV4 Film, 23:30)

28 december

Casablanca – SVT1, kl 15:25
Kan det bli mer klassiskt än Humphrey Bogarts och Ingrid Bergmans andra världskriget-rendezvous i Casablanca? En film man helt enkelt "ska ha sett". Bara att bocka av.

Fler tips: Sällskapsresan 2: Snowroller (TV4, 21:00), Sagan om de två tornen (Sjuan, 21:00), JVM: Schweiz – Sverige (SVT2, 23:00)

29 december

American Sniper – C More First HD, kl 21:00
Clint Eastwoods verklightesbaserade och flerfaldigt Oscarsnominerade krigsdrama om den amerikanska krypskytten Chris Kyle som under Irakkriket dödade omkring 150 fiendesoldater. Mycket sevärd. Och givetvis superamerikansk.

Fler tips: SOS: En segelsällskapsresa (TV4, 21:00), Sagan om konungens återkomst (Sjuan, 21:00), JVM: Finland – Sverige (SVT2, 23:30)

30 december

Gudfadern – Kanal 9, kl 21:00
Francis Ford Coppolas ikoniska maffiaepos från 1972 är enligt många den bästa film som någonsin gjorts. Manuset, möljöerna, musiken, Marlon Brando. Allt håller världkslass. Perfekt att gotta ner sig i innan den eventuella nyårsstressen sköljer över en. 

Fler tips: Midnight in Paris (TV4 Film, 16:30), Mamma Mia! (TV3, 21:00), Familjetrippen (Sjuan, 21:00)

Nyårsafton

Karate Kid: Sanningens ögonblick – TV6, kl 16:20
Rund av året med en rikitgt 80-talsklassiker! Bakom pannbanden, tonårstestosteronet och de höga round-kicksen finns i Karate Kid en oväntat fin underdog-historia om både vänskap och kärlek. Du visste väl föresten att Pat Morita nominerades till en Oscar för sin oefterhärmliga tolkning av karateoraklet och supermentorn Mr. Miyagi?

Fler tips: Freedom writers (Sjuan, 13:20), På spåret (SVT1, 20:00), Gudfadern 2 (Kanal 9, 23:05)

Nyårsdagen

Saknad C More Series HD, kl 21:00
Premiär för Colin Nutleys nervpirrande kriminaldramaserie Saknad. Helena Bergström spelar poliskommissarie Maja Silver som reser tillbaka till sin gamla hemstad i det svenska bibelbältet för att återse och lappa ihop relationen till dottern Rebecka (spelad av Molly Nutley). Samtidigt lamslås det lilla samhället av en fruktansvärd upptäckt. I övriga roller ses bland andra Samuel Fröler, Julia Dufvenius och Johan Widerberg. 

Fler tips: Backhoppning: Världscupen Garmisch-Partenkirchen (SVT1, 14:00), Agnetas nyårkarameller (TV4, 20:00), Departed (Kanal 9, 21:00)

 

OBS! Tänk på att kanalbolagen kan ändra starttiderna. För den senaste tablåläggningen, se exempelvis tv.nu.

Mars – nytt rymddrama på söndagkvällar
Publicerad den november 11, 2016
november 11, 2016

Mars – nytt rymddrama på söndagkvällar

Året är 2033 och för första gången i historien ska en bemannad rymdraket landa på Mars. Uppdraget: att upprätta den första kolonin någonsin på den röda planeten. Missa inte premiären av den nya dramadokumentären Mars den 13 november på National Geographic.

I den globala storsatsningen Mars får vi följa med på den första bemannade rymdresan till Mars, utspelad i framtiden, men med insprängda dokumentärinslag från idag. Vi får även ta del av intervjuer med dagens skarpaste hjärnor inom modern vetenskap och innovation för att illustrera hur dagens forskning och teknik möjliggör precis det som utspelar sig i serien – människans första resa till Mars.

Bakom den sex episoder långa serien står bland annat stjärnproducenten och regissören Ron Howard, känd för bland annat Apollo 13 och Da Vinci-koden.

Premiär: 13 november
Tid: 22:00
Kanal: National Geographic

National Geographic ingår i Familjepaketet och ligger på kanalplats 20.