Pressmeddelanden

Canal Digital utökar samarbetet med MTG
Publicerad den juni 29, 2016
juni 29, 2016

Canal Digital utökar samarbetet med MTG

Canal Digital och MTG har träffat en överenskommelse som innebär att flera av MTGs reklamfinansierade tv-kanaler blir tillgängliga för Canal Digitals abonnenter. Nu blir det möjligt för Canal Digital att erbjuda en komplett serie av kanaler från SVT1 till TV12.

Konkret innebär överenskommelsen att Canal Digitals kunder får tillgång till TV3 HD, TV6 HD, TV8 och TV10. Kanalerna TV6 HD och TV10 blir helt nya tillskott till Canal Digitals utbud. Exempel på innehåll i TV10 är sporträttigheterna Speedway GP och Formel 1-kvalen. Med TV6 HD tillkommer de mycket populära serierna 2 ½ Men, Simpsons, Family Guy, Brooklyn Nine-Nine med flera.


- Ända sedan Canal Digital bildades för snart 20 år sedan har vår ambition varit att ständigt utveckla vårt erbjudande till kunderna och med det här steget tar vi ytterligare ett kliv i rätt riktning, säger John Nordin, VD Canal Digital Sverige AB. Med TV6 HD och TV10 får vi helt enkelt ett ännu starkare grundutbud vad gäller både underhållning och dokumentär, säger John Nordin.


Utöver de linjära kanalerna innefattar avtalet viktiga och nya tilläggsrättigheter som ger kunden möjlighet att se kanalerna i mobil och surfplatta. Utvalda program kommer även att kunna ses i efterhand i Veckoarkivet.
Det nya utbudet kommer att finns tillgängligt för Canal Digitals privatkunder från och med den 1 oktober.


För mer information
Marknadsdirektör Lars Jungerth
070-222 61 00
lars.jungerth@canaldigital.se

Om Canal Digital
Canal Digital är Nordens ledande TV-distributör med över 100 tv-kanaler. Närmare en miljon nordiska hushåll får TV direkt eller indirekt från Canal Digital, som är helägt av norska Telenor. Vi erbjuder det bredaste utbudet, med den mest avancerade tekniken, direkt från våra egna satelliter i rymden till boxarna i hemmen. Med vår Playtjänst Go och kan tv ses var som helst med mobil och PC och surfplatta.

Canal Digital först ut att sända fler SVT-kanaler i HD
Publicerad den april 04, 2016
april 04, 2016

Canal Digital först ut att sända fler SVT-kanaler i HD

Canal Digital blir första operatör i Sverige som sänder SVT Barnkanalen, SVT24 och Kunskapskanalen i HD-kvalitet. Sändningarna startar nästa vecka.

Kanalerna sänder många storslagna och välproducerade program som lämpar sig väl i HD. Kunskapskanalens ögonöppnande program och prisbelönta dokumentärer. Barnkanalen, som är Sveriges största barnkanal, med populära egenproducerade program och serier. Samt aktuella repriser och sportsändningar i SVT24.

–  Att dessa kanaler nu kommer att sändas i HD istället för standard-kvalitet från våra satelliter innebär betydligt bättre bild och ljud på innehållet. Det kommer verkligen att göra de här fantastiska kanalerna mer rättvisa, med många maffiga program som passar i HD-kvalitet. Att genomföra den här uppgraderingen är ett naturligt steg för oss att ta, då vi även vet att många av våra kunder värdesätter vår oslagbara kvalitet högt. Därför är vi är glada att vi nu kan ge kunderna de här populära kanalerna i HD, säger John Nordin, VD Canal Digital Sverige.

Barnkanalen HD, SVT24 HD och Kunskapskanalen HD lanseraras hos Canal Digital den 11 april och ingår i alla Canal Digitals kanalpaket utan extra kostnad.

 

För frågor:

Fredrik Welin, Pressansvarig
076-525 27 30
Fredrik.welin@canaldigital.se

 

Om Canal Digital Sverige AB

Canal Digital är Nordens ledande TV-distributör med över 100 tv-kanaler och interaktiva tjänster. Närmare en miljon nordiska hushåll får TV direkt eller indirekt från Canal Digital, som är helägt av norska Telenor. Vi erbjuder det bredaste utbudet, med bäst ljud och bild till den mest avancerade tekniken, direkt från våra egna satelliter i rymden till boxarna i hemmen. Med våra Play och On Demand tjänster kan tv nu ses när som helst – var som helst. För ytterligare information besök www.canaldigital.se.

Canal Digital förnyar avtal med Turner
Publicerad den februari 09, 2016
februari 09, 2016

Canal Digital förnyar avtal med Turner

Canal Digital har i dagarna kommit överens med Turner Broadcasting om ett nytt distributionsavtal, som säkrar Canal Digitals kunder i hela Norden tillgång till tv-kanalerna CNN, TNT, Cartoon Network och Boomerang, på såväl linjär-tv som Play och On demand.

Utöver tillgång till de linjära tv-kanalerna är en nyhet i avtalet att Canal Digitals kunder även kommer få tillgång till Turners filmer, serier, barninnehåll och nyhetssändningar på Canal Digitals tjänst ToGo i tv, mobil, dator och surfplatta.

– Turners kanaler ger våra kunder tillgång till ett varierat innehåll av hög kvalitet. Inte minst är det glädjande att vi har säkrat en kvalitativ nyhetsbevakning av det amerikanska valet tack vare CNN. Canal Digital och Turner har haft ett långt och gott samarbete och nu ser vi fram att göra deras innehåll tillgängligt  även i våra kunders mobil, dator och surfplatta, säger John Nordin, vd på Canal Digital Sverige.

–  Det nya och utökade avtalet med Canal Digital är viktigt för oss på Turner, då det i ännu högre grad sätter kunden i centrum för allt vi gör, säger Ian McDonough , SVP & MD, Turner, UK & Northern Europe. "Detta är ett sätt för oss att koncentrera våra insatser kring de enormt populära, globala varumärkena inom vår portfölj, och samtidigt ge fansen en ondemand-upplevelse genom partners", avslutar Ian McDonough

Canal Digitals kunder kommer också få tillgång till en arkivtjänst med både barninnehåll från Cartoon Network och Boomerang (bla Ben 10, Lego Ninjago, Tom & Jerry och Scooby Doo) samt hela säsonger av populära serier från TNT såsom Falling Skies, The Last Ship och Murder in the First – detta i tillägg till helt nya serier, såsom Angie Tribeca och Wrecked. Canal Digital siktar på att göra innehållet tillgängligt på streamingtjänsten ToGo under första halvåret av 2016.

Turner Broadcastings kanaler:

TNT (Aktuella filmer och serier)

CNN (Internationella nyheter)

Cartoon Network (barnprogram)

Boomerang (barnprogram)

 

För mer information, vänligen kontakta:

Canal Digital: Maria Sörnell, Pressansvarig, 070 911 88 51, maria.sornell@canaldigital.se

Turner: Emma Thelander, PR Manager, 076 318 75 86, emma.thelander@turner.com