Snö på parabolen?

Publicerad januari 11, 2017

Om du just nu upplever bildstörningar kan det bero på snöfall. Här får du fem tips på vad du som parabolägare ska tänka på under vintern.

Den här tiden på året är det inte ovanligt med en del snöfall, och om du har en parabol kan det i vissa fall påverka din tv-signal. Nedan hittar du några tips som kan vara bra att tänka på om du skulle uppleva problem när det snöar.

  1. Se till att ingen snö fastnar på parabolen och mikrovågshuvudet. Detta kan göra att du tappar din bild eller får störningar. Borsta gärna försiktigt bort snön om den lägger sig på parabolen.

  2. När snön lägger sig på träden och det skymmer sikten för din parabol mot satelliten kan det orsaka bildstörningar eller ingen bild.

  3. Om din parabol är olämpligt monterad (parabolarmen sticker ut från fasaden) kan parabolarmen lätt brytas av från snöras från taket. Bäst är att parabolen är monterad så att den skyddas från snöras.

  4. Kontrollera parabolen när det snöat, om du ser att det ligger snö på parabolen kan du med fördel försiktigt borsta bort den med en mjuk borste för att slippa att det fryser fast om solen ligger på.

  5. En del väljer att sätta upp ett så kallat "LNB-paraply" för att undvika nederbörd direkt på LNB-huvudet, då det kan minska störningar.