Boxar

 • Finns det en enkel ”Komma-igång guide” till min digitalbox?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  

  Om det finns en "komma-igång guide" till din digitalbox hittar du den under våra boxsidor. Välj din digitalbox och se informationen längre ner på sidan.

 • Vilken är den senaste mjukvaran till min digitalbox?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  I våra boxsidor informerar vi vilken som är den senaste mjukvaran till din digitalbox. Välj din digitalbox och se informationen längst ner på sidan.

 • Hur fungerar On Demand-tjänsten?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  Canal Digital GO är namnet på vår On Demand-tjänst där du kan titta på tv och hyra film direkt via en dator eller direkt i din box.

  För att kunna använda On Demand behöver du en av våra senaste boxar som du kan koppla till internet. Välj bland tusentals filmer och få den direkt via din box till tv:n.

  Så här lätt kommer du igång med GO
  I din box
  1. Se till att boxen är kopplad till internet.
  2. Tryck sedan på On demand-knappen på din fjärrkontroll.

  På webben
  1. Registrera dig på Min Sida. Det gör du med ditt kundnummer och ditt postnummer. Ditt kundnummer ser du på din faktura.
  2. Gå till go.canaldigital.se och logga in med användaruppgifterna från Min Sida.

  Läs mer om våra On Demand-tjänster här 

 • Hur kopplar man upp boxen till nätverket
  Senast ändrad: 2013-12-16

  Om du kopplar upp boxen mot nätverket så får du ut mycket mer av din box. Med internet i boxen kan du ta del av våra On Demand och play-tjänster, Follow Me, fjärrinspelning och mycket mer.

  Om du har någon av våra senaste boxar (HD-box On Demand och Inspelningsbar HD-box 500 GB) är det verkligen värt att koppla upp boxen mot internet för att komma åt vår On Demand-tjänst GO. Har du en inspelningsbar HD-box 500 GB kan du även komma åt vår fjärrinspelning vilket gör att du kan programmera boxen från din mobil eller dator.

  De enklaste sätten att koppla upp boxarna mot internet är att antingen använda sig av en Nätverksadapter eller att dra nätverkskablar från din router till din box. I dagsläget har våra boxar inte stöd för trådlös överföring.

  Minimumkrav på bredbandshastigheten för att använda On Demand är cirka 2 Mbit.

  Här kan du läsa mer och beställa en Nätverksadapter

 • Vad är Follow Me?
  Senast ändrad: 2013-12-16

  Follow Me är en funktion som gör din tv-upplevelse mycket smidigare. Kort sagt så kan du använda vår vita box för att komma åt innehållet på den inspelningsbara HD-boxen 500 GB.

  Funktionen Follow Me gör att du kan komma åt inspelat materialen på den inspelningsbara HD-boxen 500 GB från ett annat rum som har den vita HD-box On Demand.

  Här kan du läsa mer om tjänsten

 • Var hittar jag manual till min box?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  Manualer till alla våra boxar hittar du under respektive box under våra boxsidor.

 • Hur fungerar fjärrinspelning?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  Fjärrinspelning gör det möjligt att programmera din digitalbox via din mobiltelefon eller med en dator. Läs mer om fjärrinspelning under våra tjänster.

 • Vad gör adaptern till den inspelningsbara HD-boxen 500 GB?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  För att din inspelningsbara HD-box 500GB skall kunna ta in fria marksända kanaler som tex TV6 behöver du ha en vanlig antenn på taket samt  koppla in den dongel/adapter som medföljer boxen.

  Så här gör du:

  1. Sätt i dongeln/adaptern i USB-kontakten på baksidan av boxen.
  2. Anslut antennkabeln från din vanliga tv-antenn till dongeln/adaptern.
  3. Tryck Menu på din fjärrkontroll.
  4. Välj inställningar.
  5. Markera DTT – ikonen så att DTT-Menu blir synlig.
  6. Välj Kanalsökning för att ladda ner de marksända tv-kanalerna.
 • Hur gör jag den inspelningsbara HD-boxen 250 GB lite stabilare?
  Senast ändrad: 2012-03-14

  För att få en så stabil upplevelse som möjligt med din inpelningsbara HD-box 250Gb rekommenderar vi att du checkar av samtliga punkter nedan:

  • Kontrollera att du har den senaste mjukvaran.
   Detta gör du genom att gå till Meny=> Inställningar=> Systeminformation => Programvaruversion
  • Se till att du har funktionen Autostandby aktiverad i menyn så att boxen stängs av regelbundet. Detta gör du genom att gå till Meny=> Inställningar => Användarinställningar
  • Att endast ha en antennkabel ansluten till boxen kan innebära att man inte får full funktionalitet så som t ex full EPG och därför riskerar att missa inspelningar. Vi rekommenderar dig i sådana fall att anlita en installatör för att få en så bra anslutning som möjligt.
 • Hur gör jag en favoritlista i min box?
  Senast ändrad: 2012-04-19

  Att göra en favoritlista i din HD-box är ett enkelt sätt att visa och sortera de tv-kanaler som du tittar mest på. Här nedan listar vi hur du går tillväga för att göra en favoritlista i den boxen som du har.

  Inspelningsbar HD-box 250 GB

  1. Tryck på Meny, välj Inställningar och tryck på OK.
  2. Välj Favoritkanaler och tryck på OK.
  3. Redigera favoritlista: Bläddra i listorna med hjälp av navigeringspilarna. I listan Alla kanaler finns alla kanaler som hittats och sparats när boxen installeras. Välj en lista (från B till G) om du vill skapa eller ändra en lista.
  4. Sortera kanaler: TV-kanaler eller Radiokanaler.
  5. Välj Redigera favoritkanaler och tryck på OK. Bilden där du skapar din favoritlista visas. Kanalerna i favoritlistan visas till höger och listan över alla tillgängliga kanaler visas till vänster.
   – Om du vill lägga till en kanal markerar
   du den och trycker på OK.
   – Om du vill ta bort en kanal från listan
   markerar du den och trycker på röda knappen.

   

  Inspelningsbar HD-box 500 GB

  1. Tryck på Meny, Inställningar och välj Favoritlistor.
  2. Välj Ny TV-lista eller Ny radiolista och tryck på OK.
  3. Använd pilknapparna och tryck OK för att ange namnet på den nya listan. Välj sedan Godkänn.
  4. När kanallistan visas väljer du kanalerna. Markera den valda kanalen med hjälp av pil- eller sifferknapparna och tryck på OK om du vill lägga till den i listan. Välj sedan Nästa.
  5. När du är klar trycker du på Pil Bakåt.

   

  HD-box utan inspelningsfunktion

  1. Tryck på Meny. Välj Användarinställningar och Favoritlista. Bekräfta valen genom att trycka på OK.
  2. Ange Favoritkanaler som Aktiv. Tryck OK.
  3. Välj Kanallista och tryck på OK.
  4. Markera önskade kanaler. Välj en kanal och tryck på OK för att markera den. Upprepa proceduren för alla kanaler som ska vara med i favoritlistan. Bläddra på sidan med hjälp av navigeringspilarna. Bläddra mellan kanalsidorna med hjälp av OK-knappen (när en sidpil är markerad).
 • Installation - Texten "Canal Digital Please wait"
  Senast ändrad: 2013-12-16

  Installation av boxen tar ett litet tag. Om du får texten "Canal Digital please wait" så avvakta tills installationen är klar. Det kan ta upp till 5 minuter innan installationen fortsätter. Om inget händer kan du försöka att dra ut strömkabeln, avvakta någon minut och starta om boxen.

 • Svart bild i menyerna på HD-box On Demand
  Senast ändrad: 2013-08-19

  Fjärrkontroll hd-box visar var resolutionknappen ärVi har märkt att vissa kunder som har vår HD-box On Demand haft problem med att menyerna är helt svarta. Detta kan bero på att menyerna är i HD och att du har kopplat upp boxen till tv:n med en analog SCART-kabel.

  Lös problemet genom att trycka på blå knapp och därefter trycka på 1 eller genom att trycka 3 gånger på "Resolution"-knappen. Resolutionknappen sitter näst längst ner till vänster på fjärrkontrollen.

   

  Om detta inte löser problemet ber vi dig att kontakta vår kundservice så att vi kan göra en felsökning ihop med dig.

   HD-box

  Tips

  Om du använder en SCART-kabel ihop med HD-boxen förlorar du mycket av bildkvaliteten på vägen. För att få in HD i din tv krävs det att du har en HDMI-kabel som du kopplar till din HD-ready tv. Läs mer om HDTV här.

 • Jag har problem med On Demand-tjänsten
  Senast ändrad: 2012-03-14

  Om On Demand-tjänsten inte startar och det står "Information: Det gick inte att starta tjänsten. Var vänlig att kontrollera internetanslutningen" i displayen.

  Felsökning: Börja med att kontrollera om ethernetsladden/TP-sladden är trasig. Undersök att den fungerar genom att koppla in en annan sladd.

  Om sladden är hel kan följande felsökning göras:

  • Koppla ur all utrustning som använder internettjänsten (tex dator, IPTV, IP-telefoni).
  • Dra ur strömsladden till den inspelningsbara HD-boxen.
  • Starta om internetfördelaren (tex ADSL-modem, CPE/Tjänstefördelare, Kabel-TV modem).
   Starta internetfördelaren igen.
  • Koppla digitalboxen till routern. Använd en port som är avsedd för vanlig internettrafik.
  • Starta den inspelningsbara HD-boxen.
  • Prova om On Demand-tjänsten fungerar.

   

  Om On Demand tjänsten fungerar i detta läge så ligger felet troligen i de egna installationen eller hos internetleverantören. Kontrollera installationen eller vänd dig till din internetleverantör. Om On Demand-tjänsten inte fungerar med endast boxen inkopplad ber vi dig kontakta kundservice.

 • Blinkar rött/grönt felmeddelande?
  Senast ändrad: 2013-12-16

  När den vita HD-box On Demand blinkar rött/grönt indikerar den att det är felmeddelande. Om du inte kan se felmeddelandet på din tv kan det bero på att du har fel kanal på din tv. Här ska du välja det alternativ där kabeln från boxen går in i din tv. Här kan du testa de olika AV1, AV2 eller de olika HDMI-kanalerna på din tv för att hitta rätt kanal.