Visa fotbolls-VM på torg & event

Vilken typ av avtal du behöver för att få visa fotbolls-VM på ett torg eller företagsevent beror på eventets syfte och sammanhang. Canal Digital erbjuder avtal för tre olika typer av event: Kommersiella event, Icke-kommersiella event och Icke-kommersiella event för mer än 5000 besökare. Använd formuläret längre ner på sidan för att anmäla ditt intresse. Där hittar du även svar på de vanligaste frågorna vi får in.

Vilken typ av event ska du anordna?

Kommersiellt event 

Du behöver ett avtal för "Kommersiellt event" om syftet med ditt event uppfyller ett eller flera av följande kriterier:

 • Om du planerar att ta ut en inträdesavgift av dina besökare.
 • Om du planera att bjuda in sponsorer/samarbetspartners och exponera deras varumärke i anslutning till eventet.
 • Om du på något sätt kan dra kommersiell nytta av att anordna eventet.

Icke-kommersiellt event

Inget avtal krävs om syftet med ditt event uppfyller samtliga av följande kriterier:

 • Om du inte på något sätt planerar att dra någon som helst kommersiell nytta av eventet. 
 • Om du inte planerar att ta ut en inträdesavgift av dina besökare.

Icke-kommersiellt event (special)

Du behöver ett avtal för "Icke-kommersiellt event (special)" om syftet med ditt event uppfyller ett eller flera av följande kriterier:

 • Om ditt event uppfyller kriterierna för ett "Icke-kommersiellt event".
 • Om ditt event har kapacitet för över 5000 besökare. 

Priser och villkor

Planerar du att anordna ett Kommersiellt event?
Här kan du ladda ner och se vår fullständiga prislista >

Särskilda regler och villkor gäller när du ska visa fotbolls-VM offentligt. Dessa är mycket viktiga att du följer och innebär bland annat: 

 • Att du måste starta din visning 10 min innan matchens start och (som tidigast) avbryta visningen 10 min efter matchens slut. Visningen får aldrig avbryts under denna tidsperiod.
 • Att du inte får "branda upp" och exponera varumärken på din restaurang som inte är officiella partners/sponsorer till fotbolls-VM. 
 • Att du inte får använda/trycka FIFA:s eller fotbolls-VM:s loggor på några ytor på ditt event. Du får heller inte använda VM-maskoten, VM-bucklan eller skriva ut "2018 FIFA World Cup".
 • Att du bara får visa matcherna på SVT och TV4, inte på C More (som visar alla TV4:s matcher). 

Ladda ner och läs de särskilda villkoren här > 

Ladda ner och läs FIFA:s fullständiga villkor här (ENG) >

Intresserad?

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss inom kort för att slutföra din beställning och säkerställa att du får rätt avtal.

Vilket typ av event planerar du?
Ange evenemangets maximala publikkapacitet

Frågor & svar

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna.

1. Hur får jag reda på om den offentliga visningen jag planerar att organisera är kommersiell eller inte?

I princip betraktas en offentlig visning som en "kommersiell offentlig visning" om FIFA anser att evenemangsansvarig använder kommersiella ändamål, till exempel att ta ut en direkt eller indirekt inträdesavgift till evenemanget eller sponsring eller andra kommersiella rättigheter relaterade till evenemanget.

2. Om jag köper rätten att visa fotbolls VM, måste jag då även köpa ett abonnemang av Canal Digital?

Nej, det behöver du inte. När du köper denna rättighet har du rätt att visa matcherna på SVTs kanaler samt TV4s kanaler.

3. Behöver jag betala en avgift när jag arrangerar en icke-kommersiell visning?

Nej, utställaren är inte ombedd att betala en avgift om en äkta, icke-kommersiell offentlig visning arrangeras. Utställaren är skyldig att hänvisa till FIFA-förordningarna för offentliga visningshändelser.

4. Behöver jag betala en avgift när jag arrangerar ett kommersiellt offentlig visningsevent för välgörenhetsändamål?

Ja, utställaren är skyldig att betala en avgift om han/hon planerar att arrangera ett kommersiellt offentlig visningsevenemang, även för välgörenhetsändamål.

5. Hur tar jag reda på hur mycket jag måste betala för att arrangera ett kommersiellt offentlig visningsevent?

Avgiften för ett kommersiellt offentlig visningsevent kommer att beräknas på åskådarkapaciteten på den offentliga visningsplatsen. För mer information, besök canaldigital.se/foretag

6. Är VM-licensen tillräcklig för att organisera en offentlig visning?

Nej, VM-licensen är endast en licens för visningsrätten. Utställaren ansvarar för att på egen bekostnad skaffa sig de licenser, tillstånd och/ eller samtycke som krävs för en publik visningshändelse från någon tredje part, inklusive alla kollektiva licensmyndigheter och lokala myndigheter eller tillsynsorgan.

7. Jag hanterar en fotbollsklubbs loungebar och ett lokalt bryggeri vill sponsra den offentliga visning som vi organiserar. Är det möjligt?

Vid utnyttjande av sådana reklam-/sponsringsrättigheter måste utställaren vara medveten om att endast FIFA: s officiella ölsponsor kan sponsra offentliga visningshändelser. Försäljningen av produkter ses emellertid annorlunda, eftersom du kan sälja drycker, inklusive öl, av något företag vid offentliga visningshändelser, men inga sponsrings- eller reklammöjligheter till ett sådant bryggeri kan beviljas i ditt offentliga område.

8. Vilka sponsringsrättigheter kan jag sälja i samband med ett kommersiellt publikt evenemang som jag planerar att organisera?

Endast FIFA Partners/FIFA VM-sponsorer samt lokala, icke-konkurrerande företag till FIFA Partners/FIFA VM-sponsorer, får lov att sponsra/ingå samarbeten med visningsevenemang. Detta avseende exponering-, marknadsföring och aktivering mot besökare. Det finns även vissa restriktioner vad avser samarbeten med TV-/mediaföretag, betting, m.m.

9. Hur många licenser kan utfärdas per sökande?

Det finns ingen gräns.

10. Kan jag aktivera rättigheten på enskilda dagar?

FIFA kommer att frigöra en licens till dig under hela FIFA World Cup Russia ™ 2018. Det betyder inte att du måste visa varje match och det är efter eget gottfinnande att vara värd för en händelse för vissa valda dagar eller för hela händelsen.

11. Kan vilket företag/organisation som helst köpa denna rättighet?

Nej, det finns undantag för vissa typer av företag, organisationer m.m. som inte har rätt att köpa denna rättighet. Exempel på dessa är politiska organisationer, företag i direkt konkurrens till FIFAs sponsorer m.fl. För fler exempel kontakta Canal Digitals företagssupport.

12. Hur får jag bild efter att ha köpt visningsrätten?

Till visningsrätten ingår satellitsignal från Canal Digital på TV4 och SVT:s kanaler men det är upp till var kund för sig att ordna signal.