The Witcher
© 2019 Netflix

Netflix fortsatte att producera hyllade och kritikerrosade publikfavoriter under 2019. Bland årets höjdpunkter hittar vi bland annat Störst av allt (Quicksand), Netflix första svenska originalserie. Men året bjöd även på högkvalitativ crime, episka storfilmer och mängder med fantastisk fantasy och sci-fi. Här har vi listat de tio mest sedda serierna och filmerna på Netflix i Sverige, Norge, Danmark och Finland. (Glöm inte att du kan se Netflix direkt på din OnePlace-box. Netflix-abonnemang kan du fixa direkt via Netflix-appen i boxen.)

Topp 10: mest sett i Sverige

1. Störst av allt (Quicksand)

Malin Persson Giolitos svenska succéroman Störst av allt från 2016 snappades upp av Netflix och blev streamingjättens första svenska originalserie när den hade seriepremiär i april 2019. Den mörka dramaserien, som kretsar kring en skolskjutning och händelserna som föranledde denna, fick fina omdömen efter premiären. Och den svenska publiken hängde med! Så pass så att Störst av allt (eller Quicksand som blev den internationella titlen) blev den mest sedda titeln på Netflix i Sverige under 2019.

2. The Witcher

Att "fantasyhålet" efter Game of Thrones skulle bli stort kunde vem som helst ha listat ut. Netflixserien The Witcher har dessutom en etablerad fanskara då historien är baserad på en polsk bokserie om monsterjägaren Geralt of Rivas äventyr och intriger. The Witcher hade premiär på Netflix så sent som i december, men trots det blev alltså serien den näst mest streamade titeln på Netflix i Sverige förra året.

3. 6 Underground

Michael Bay-action där Ryan Reynolds spelar den amerikanska miljardären som startar upp en hemlig grupp som slår ut kriminella och terrorister som myndigheterna inte vill hantera.

4. Murder Mystery

Jennifer Aniston och Adam Sandler spelar ett gift par som efter 15 års äktenskap bestämmer sig för att dra på bröllopsresa för att försöka återfå gnistan – bara för att hamna mitt i ett mordmysterie på den franske rivieran.

5. The Irishman

Martin Scorceses episka mastodontfilm om den tillbakablickande gangstern Frank Sheeran har hyllats till skyarna. Filmen bjuder på en minst sagt imponerande rollista bestående av bland andra Al Pacino, Robert De Niro, Joe Pesci, Anna Paquin och Harvey Keitel. För regin står ingen mindre än Martin Scorcese. 

6. Triple Frontier

Ben Affleck, Charlie Hunnam och Oscar Isaac spelar missnöjda före detta elitsoldater som bestämmer sig för att använda sina färdigheter för egen vinning genom att stjäla en förmögenhet tillhörande en sydamerikansk knarkkung. Under resans gång stöter dock den luttrade gruppen på en rad utmaningar och oväntade komplikationer.

7. Stranger Things 3

Genom sin kombination av träffsäker 80-talsnostalgi, smarta populärkulturella referenser, de djupt älskvärda karaktärerna och den spännande handlingen har Stranger Things blivit ett populärkulturellt fenomen i sig självt. Sommaren 2019 var det dags för den efterlängtade säsong tre, som inte helt otippat togs emot väl av de svenska Netflix-tittarna.

8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Zac Efron spelar seriemördaren Ted Bundy som chockade en hel värld med sin ondska då han på 70-talet mördade en rad unga kvinnor. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile skildrar rättegången mot Bundy där han inte visade upp den minsta tillstymmelsen till ånger för vad han hade gjort. Filmens titel refererar till en av domarnas beskrivelser av morden när han läste upp Ted Bundys dom.

9. Isn’t it Romantic

Har du någon gång sett en satirisk romantisk komedi med inslag av fantasy? I den här något okonventionella Netflix-filmen får vi följa arkitekten Natalie (spelad av Rebel Wilson) som hamnar i koma efter ett rånförsök och fastnar i en drömvärld där hon själv spelar huvudrollen i en klishéartad romantisk komedi.

10. The Highwaymen

Kevin Costner och Woody Harrelson spelar två åldrande före detta Texas Ranger-legender som motvilligt slits upp från sina pensionärsliv för att försöka fånga 30-talets mest notoriska kriminella radarpar, Bonnie and Clyde. Filmen är baserad på verkliga händelser.

Topplistor: Norge, Danmark och Finland

Norge

 1. Hjem til Jul (Home for Christmas)
 2. The Witcher
 3. Murder Mystery
 4. The Irishman
 5. 6 Underground
 6. Triple Frontier
 7. Stranger Things 3
 8. Sex Education
 9. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
 10. The Highwaymen

Danmark

 1. The Witcher
 2. Murder Mystery
 3. Triple Frontier
 4. 6 Underground
 5. Polar
 6. The Irishman
 7. Isn’t it Romantic
 8. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile
 9. Stranger Things 3
 10. The Highwaymen

Finland

 1. The Witcher
 2. Murder Mystery
 3. Stranger Things 3
 4. 6 Underground
 5. The Irishman
 6. Triple Frontier
 7. El Camino: A Breaking Bad Movie
 8. The Highwaymen
 9. Sex Education
 10. Isn’t it Romantic

Det är lätt att hitta och se Netflix på din OnePlace-box. I vår användarguide hittar du en enkel steg-för-steg-guide som visar hur lätt du kommer igång. Där hittar du även vanliga frågor och svar om hur Netflix fungerar på OnePlace.