Se Frost med Disney Movies on Demand
© 2019 Disney

9 filmer som samlar hela familjen under julhelgen

Julen kan vara magisk, rolig, mysig och helt... överväldigande. När dagen är slut och pulsen gått ner kan det därför vara extra skönt att landa i TV-soffan. Men vad ska ni se? När hela familjen är samlad är det inte alltid så lätt att komma överens om en film som passar alla. Här har vi därför samlat våra bästa tips på populära filmer som kan uppskattas av både stora och små. Perfekt när hela familjen är samlad framför TV:n!

Se Frost med Disney Movies on Demand
© 2019 Disney

Frost

Frost är en av de största Disneysuccéerna någonsin och handlar om prinsessan Annas jakt efter sin syster Elsa, som lyckats förtrolla sitt kungarike till en evig och isig vintervärld. Filmen blev en omedelbar klassiker när den kom 2013, mycket tack vare de fantastiska animationerna, de färgstarka karaktärerna och den otroliga musiken.

Upp

Upp är en varm och roliga berättelse om den 78-årige ballongförsäljaren Carl Fredricksen, som på ålderns höst bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika.

Wall-E

Ställ in år 2700 och följ med på ett underbart och kritikerrosat framtidsäventyr för hela familjen. Vi befinner oss långt in i framtiden och människan har sedan länge flytt jorden i väntan på besked att kunna återvända. Kvar finns bara en flitig liten robot vid namn Wall-E. Allt förändras dock när robotsonden EVA plötsligt dyker upp.

Den lille prinsen

Den lille prinsen är en absolut pärla till film som dessutom växlar mellan olika animationsformer. Men filmen är inte bara en fröjd för ögat, det är också en fantastisk och rörande berättelse om att bli vuxen, utan att för den delen tappa bort barnet i sig.

Astrid Lindgrens jul

I Astrid Lindgrens jul är flera av Astrids mest älskade karaktärer samlade i en och samma härliga film. Vi möter bland annat Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump, Ronja Rövardotter och gänget på Saltkråkan. I C Mores filmutbud hittar du dessutom mängder av andra Astrid Lindgren-klassiker.

Asterix och vikingarna

I Asterix och vikingarna får de hårdföra och superstarka gallerna oväntat besök av de fruktade vikingarna, i det som är en häftig och fartfylld animerad film i sann Asterix- och Obelix-anda.

För dig med Netflix

Har du en OnePlace-box och ett Netflix-konto? Då kan du se på Netflix direkt via boxen! Netflix-appen hittar du i menyn under rubriken Appar & Spel.

Se Klaus på Netflix
Se Klaus på Netflix
© 2019 Netflix

Klaus

Rykande färsk och otroligt underhållande julfilm från Netflix med banbrytande (och helt magiska!) animationer. Kritiker kallar den en "ny julklassiker" och "en av de mest förbluffande animerade filmerna detta årtionde".

Se The Christmas Chronicles på Netflix
Se The Christmas Chronicles på Netflix
© 2019 Netflix

The Christmas Chronicles

Fjolårets stora julfilm från Netflix är lika fartfylld som den är påkostad med självaste Kurt Russel i rollen som självgod och smådryg jultomte. Filmen är producerad av personerna bakom Ensam Hemma och Harry Potter och de vises sten, och bjuder på humor som i allra högsta grad även kan tilltala en äldre publik.

Arthur och julklappsrushen

Det animerade juläventyret, från samma studio som bland annat ligger bakom Wallace & Gromit, blev en stor succé när den hade premiär 2011. Arthur och julklappsrushen ger bland annat svar på hur tomten lyckas med konststycket att leverera julklappar till alla världens barn under en och samma natt...

Se på TV var du än är!

Visste du att du kan ta med dig ditt TV-utbud? Med Canal Digital kan du streama dina filmer, serier och favoritprogram när och var du vill – helt utan extra kostnad! Välj själv om du vill titta på din dator eller via vår app för mobiler och surfplattor. Läs mer om hur du kommer igång nedan.

Med Canal Digital-appen har du alltid tillgång till ditt TV-utbud, oavsett var du är.

Se livesport, film och serier via webbläsaren på din dator.

Det är lätt att hitta Netflix i OnePlace-boxen. I vår användarguide visar vi dig hur snabbt du kommer igång. Där hittar du även svar på vanliga frågor vi får om OnePlace och Netflix.